A kutyák szeretete gyermekkoromból ered, de csak 1993-ban valósulhatott meg a régi álom. Szüleimmel és Hugommal egy kedves fekete cocker spániel kutyusnak lettünk gazdái. Életem első kutyája, Nádligeti-Vadász Lexi egy nagyon szép és okos kutya volt, de sajnos két évesen egy súlyos betegség következtében eltávozott az örök vadászmezőkre.
Lexie

Lexi elvesztése után néhány hónappal határoztuk el, hogy egy új kutyust vásárolunk. Mindenképpen vadászkutyát szerettünk volna. Egy könyvben láttunk képet a gordon szetterrol, ami nagyon megtetszett. A Gor-Csa kennelben Aradi Györgyéknél ekkor született a H-alom.
A mama Rosentaller Ajna egy nagyon szép munkavizsgás szuka, a papa pedig Rozsdás Cliff aktívan vadászó kan kutya volt. 1995. április 10-én születtek meg a kiskutyák, a mienk lett az elso választású „kis” kan, akit Hugó-nak neveztünk el.

Hugó 2 hónaposan már otthon

Gor-csa Hugó június elején érkezett hozzánk és nagyon gyorsan beilleszkedett a családba. Már kicsi korában rendkívül mozgékony volt, egy percre sem állt meg. Úgy döntöttem, hogy Hugó és én beiratkozunk kutya iskolába. Ez egy olyan általános tanfolyam volt, ahol különbözo fajtájú és korú kutyáknak tartottak engedelmességi képzést. Nemcsak az alapveto engedelmességi feladatokat sajátítottuk el, hanem megtanulta, hogyan viselkedjen más kutyákkal és emberekkel szemben.

Hugóval munkában

Emellett rengeteget vittük mindenfelé kirándulni, de nem tudtuk kifárasztani. Tenyészonk tanácsára úgy döntöttünk, hogy munkában is kipróbáljuk. A Dunakanyar Helyi Szervezete rendszeresen tartott és tart ma is tanfolyamot, valamint vizsga felkészítést vadászkutyák részére. Már elso alkalommal kitunoen, ösztönbol állta a vadat. Aztán két hét múlva rábeszéltek, hogy nevezzem be képességvizsgára – 108 pontból 104-et szerzett és I. díjas lett. Ezután viszonylag rendszeresen jártunk hétvégenként az iskolába. Szeptemberben, pedig elérkezett a vizsga napja, amin 235 ponttal II. díjas minosítéssel végeztünk, és Hugó letette a munkavizsgát is.

Hugó elhozás közben

Ezt követoen, pedig elindult a „kiállítási karrierünk”. Sorba jöttek a CAC címek, Hungária Championátus, Inter Championátus, az év gyoztes címek. Számtalan hazai és külföldi bírónál – köztük angol bíróknál is ért el kituno eredményeket.

2001-tol kizárólag field trial jellegu munkával foglalkoztunk. Hugó ekkor töltötte be a 6. életévét. A legnagyobb és legemlékezetesebb a szlovákiai nemzetközi field trial verseny volt, ahol népes mezonyben elértük a Res.CACIT, CACT címeket és a 2. helyezést.

Kiállításon is eredményesen szerepeltünk

Sajnos egészen 2004. tavaszáig nem született Hugó utód. 2004. március 19-én napvilágra jött 10 kis kutyus (5 kan és 5 szuka) a Bakonyi Fácánozó Kennelben. A mama Nice Ryver Moyra, a kétszeres Európa Győztes Lourdace Crispin lánya, egy szép, jó vadászati képességekkel rendelkezo szuka volt.

Bakonyi Fácánozó Kennel „A”-alom

A fedezés eredményeként megtartottunk egy kis kant, ő Bakonyi Fácánozó Artúr.
Artúr
reméljük papája nyomdokaiba lép majd, ehhez már megtette az első lépéseket Patsy Hollings angol bírónonél Fiatal Klubgyőztes lett, elérte a Hungária Junior Champion címet és 2005. tavaszán maximális pontszámmal teljesítette a képességvizsgát.

Artúr már otthon

Hugó és Artúr nagyon szeretik egymást. Artúr nagyon sokat tanul Hugótól, nagyon szeretnek együtt játszani, de Hugó már hamar elfárad a nagy játékban. Amikor csak lehet magunkkal visszük őket mindenhová. Természetesen minden nagyobb eseménynél születésnap, karácsony ők is kapnak ajándékot, hiszen nálunk ők is családtagok. Reméljük még sokáig velünk maradnak.

Hugó és Artúr teljes összhangban